My Followers .. Sket je erk?

Wednesday, November 27, 2013

Under Water World - Langkawi

Assalamualaikum..
 
 Hemm, harini laa baru nak update citer pasal lawatan ke langkawi haritu.. Yelaa, wayar usb baru jumpa.. Kikiki.. Cantik kan alasan.. 
 
 Okey, sebenarnya haritu kami ada pergi kat Under Water World, Langkawi.. Tempat tu ramai orang kata best.. Ingatkan tempat mandi2, rupanya tempat tengok2 haiwan yang macam penguin, ikan, bangau, tu jee.. haha, nampak sangat ketinggalan zaman kan..
 
Tengahari dalam pukul 12.30 la kot, kami berkumpul kat lobby hotel, pastu naik bas then bertolak ke Under Water World.. Best gak pi situ. Macam2 haiwan bolehh tengok.. siap boleh bagi penguin makan lagii... 
 
 
Tudiaa , tersergam indah nama UNDER WATER WORLD .. Haha , tersergam le sangat kan.. memang jakun la waktu tu , tak sabo2 nak masuk dalam.. nampak macam unik je bangunan... kekeke..

Pape hal sebelum mulakan sesi pengembaraan dalam under water world , kite snap duluu..kikiki...

Dalam tu banyak gak jenis2 cicak, baru ku tahu cicak ada banyak jenis.. aku ingatkan sejenis je.. hehehe... 

Pastu ada gak anak2 penguin melompat2 .. memang cute sangat .. hehe .. yang tepuk2 tangan pon ada..mungkin dorang dah diajar kot...

Mula-mula sekali jumpa ikan ni.. Nama ikan ni Arapaima.. Memangg besar gilaa lahh.. terkejut tengok waktu mula2 sampai kat UWW .. rasanya ikan ni kalo diukur ketinggian dengan arissa..ikan ni lagi tinggi daripada arissa...wushh... menggerunkan betoll..
 
 
Hehe , memasing sibuk nak snap gambar.. yelaa, bukan selalu boleh tengok ikan besar camni..
 
 Arapaima .. Cantikkan nama ikan ni .. 

Lepas tu pulak kami tengok ikan josh, aishhh, ikan josh ke ikan yu  ? huhh , ntah laaa , arissa pun tak tauu .. humm, ikan ni , borak2 tentang ape ntah.. kot2 duk ngumpat cakap orang ramai sangat snap gambar dia.. haha.. 

Pastu jumpa ikan ni pulakk.. besar mak aihh.. cuma sikit je beza dengan arapaima tadi.. sebelah ikan tu ada batu.. nurin dok cakap "arissa...tengok tu...besarnya!"..arissa pun tengok, arissa cakap "aihhh, tengok batu besar pun excited ke?".. nurin pulak cakap "takk, bukan batu, belakang batu tu"..arissa tengok pulak belakang batu tu nampak ekor bergerak2, arissa pulak yang excited cakap "wuishhh, yelaa...mak aihhh, besarnyaaaaa"..,haha.. 

Ikan ni arissa tak tau nama dia apa.. yang pasti memang keturunan bangka besar2.. hehe..excited woo, datang sini... semua yang tak pernah tengok, ada kat sini...

Ini laa , si nurin yang tunjuk kat aku ikan tu.. pinjam dia jadi model japp..hehehe..

Pastu jumpa ikan pari pulak.. Punya lah susah nak snap gambar ikan pari ni.. Yelaaa, dia asyik dok berlegar2 dengan laju pulak tuh.. ini pun gambar yang entah berapa belas kali snap.. haha.. hampir 5 minit kot , dok terkial2 nak snap gmbr ikan pari ni..

Haaa , ni laa diantara gambar yang paling elok sekali.. yang lainn, huhhh.. dah tak nampak rupa ikan dah...haha..

Jumpa pulak dengan haiwan ni, tak pasti laa samada dia ni sejenis ikan ke tak.. rupa dia tak sama langsung macam ikan.. hebatnya ciptaan Allah kan, semuanya unik2.. :-)

Haaa, close-up sket .. Tengok dekat tekak dia tu macam ada tajam2 , pastu kuku tangan dan kaki dia , pelik sangat kan...

Ikan2 yang berwarna-warni ..

Bagi aku laa kan, kan ni yang paling cute.. haha.. mata dia tuhh.. memang cute laa ikan ni.. ada mirip nemo sket.. tapi tak sama sangat..

Haaa, cute kan, cute kan.. hehe..

 Then jumpa ini.. Macam lelabah pulak rupanya.. 
shantekk kann.. :D
 
 Yang ni tak tahu apa , mainn snapp jee . haha .

 Yang ni mesti lahh dah tau kann. this is tapak sulaiman. haha.

 Yang nii tak tauu jugakk.
 
 Nii agaknya kalo sentuh dengan jari ni luka ke tak aeh , macam tajam je , macam tajam je, kekeke..

Ni anak obor2 .. Nampak tak rupa obor2 ? hehe ..

Cantikk ..
 
 Anak penguin berenang2.. susahh jugakk nii nak snapp.. dokk berenang2 lajuu gila..

 Tengok laa, asyik blur jee..


 Haha , berani laa kau ijat, peluk penguin palsu. kalo penguin betol2 , huhh , jangan harap laa kann .

 Kite jumpaa angry bird rio... hahaha.. 

Okey , lepas penat dok round2 under water world , kami pun melencong ke market besar pulakk . dalam tu macam2 hadoo . yang tu lain kali laa pulak story yee .


Okey laaa , perut dah lapar dah , minta diisi. haha . k . assalamualaikum .

Thursday, November 14, 2013

Majlis Graduasi Sk Kampung Rahmat 2013

Assalamualaikum...

Semalam citer pasal result UPSR.. Harini nak citer pasal majlis graduasi pulak.. Yang diakan tiga hari sebelum result UPSR keluar iaitu pada 11/11/2013
Alhamdulillah, banyak le jugak Arissa dapat hadiah antaranya ialah Anugerah Khas Guru Besar, Tokoh Nilam 2013, Terbaik MataPelajaran Bahasa Melayu Penulisan, Bahasa Melayu Kefahaman, Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab, pastu Anugerah Khas UPKK 8A dan dapat tempat kedua dalam kelas 6 gemilang .. 


Yang ni plaque Anugerah Khas Guru Besar ..


Ni pulak hadiah Tokoh Nilam 2013 ..


Yang ni lak hadiah terbaik mata pelajaran .. Arissa terbaik 4 subjek .. 


Ni hadiah Anugerah Khas UPKK 8A .. 


Haaa , yang ni pulak hadiah Tempat Kedua dalam kelas 6 Gemilang.. 


Gambar naik pentas haruslah ditampal .. 


Bersama aboh Arissa .. Senyum jangan tak senyum .. 


Yang ni pulak bersama ummi arissa.. 


Haaa . Yang ni pulak bersama kakak sulung ku .. Entah kemana la dia pandangg pon tak tauu .. 


Yang ni pulakk dengan kawan2.. Yang budak2 pakai jubah warna ungu tu adalah kanak2 pra.. Mereka pun graduasi jugak sebab tahun depan dah nak tinggalkan suasana pra.. Mereka nak kena jadi tahun 1 dahh .. 


Tak tahuu laa mata Arissa tengok kemana waktu tuu .. Kihh3 .. Terselit pulak sikit muka ustazah .. Hehehe .. 


Yang ni sijil pelajar terbaik UPKK tahun 2012 Peringjat Dun Langkap Setiu .. Haritu Arissa ada cerita kan tapi tak letak gambar .. Harini letak laa gambar .. Hehe .. Kalo tak letak gambar , takde pulak buktinye nanti .. Hehehe .. 

Okey laa , setakat ni je dulu .. Assalamualaikum.. 

Keputusan UPSR 2013

Assalamualaikum..

Harini merupakan hari yang paling bersejarah sepanjang 6 tahun Arissa bertungkus lumus menuntut ilmu di Sekolah Kebangsaan Kampung Rahmat.. 
Alhamdulillah, keputusan Arissa cemerlang.. 
Walaupun tak ramai yang mendapat 5A di sekolah Arissa, tetapi kawan2 telah menunjukkan kesungguhan selama ni untuk mendapat keputusan yang cemerlang.. Takpekan , panjang lagi perjuangan kita kat sekolah menengah nanti.. InshaaAllah.. 

 
And this is my result .. Alhamdulillah, again.. Arissa dapat 5A .. 

Terima kasih kepada cikgu-cikgu, ibu bapa dan rakan-rakan di SK Kampung Rahmat yang banyak memberi sokongan dan semangat kepada Arissa.. Lepasni , mesti rindu pulak kawan2 dengan cikgu2 kat skolah rendah.. Hemm.. Kalo layan perasaan ni mau sampai esok takde mood .. 
Esok hari Jumaat , so , nak pergi buat pertemuan dengan rakan2 sekolah rendah .. Terutama my best friend laa .. Berat hatii ni nak berpisah dengan dorangg .. 

Okeyy laa , tak mauu sedehh2 .. Sekarangg nak tampal gambar pulakk ..


Ni Arissa dan ummi arissa .. 


Kawan Arissa yang sangat nakal ;) hehe .. Mesti pasni rindu nak tatap dewan Sk Kampung Rahmat (Sekra) lagii .. 

Okey laa , setakat ni je duluu , kalo ada masa Arissa update lagi  , assalamualaikum..

Thursday, October 24, 2013

Salam Jumaat ^_^

Wahhh , bosann nye harini ... Huhuhu ... Rasa macam nak pegi sekolahh je ... Tapi kat Terengganu ni hari Jumaat adalah cuti .. Yee , i know , sume orang dah tahu kann ... Kikiki..

Takde ape nak citer pun sebenarnya, just nak bagitahu yang......


I like this cookies very much !! ... Dengar2 , ada pepatah baru ni .. "DON'T JUDGE THE COOKIES BY ITS COVER" ... Cehh , memandai je kann .. >_< 

Okey laaa... Bye... Takde kene mengena langsung dengan tajuk kan .. 


Payung Cute


Assalamualaikum.. 

Harini arissa pergi Jerteh, saje jalan2.. Pastu pergi kat sebuah pasaraya..
Pastu waktu tengok2 barang kat pasaraya tu.. Ternampak laa satu payung tu.. Eeee... Geramm betoii tengok payung tu... Cute sangat...

Rasa cam berkenan tetiba lakk.. Ye laa.. Jarang kot leh jumpe payung cenggitu..
Pastu arissa pun mintakk le izin ngan ummi nak beli kann.. Mulaa2 tu ummi wat don't know je, pastu ummi pun bg chance nak beli...

So, pe lagi.. Cepat2 la aii pegii pilih payung yang warna nya pink... Seb baikk ada.. Ngeh ngeh ngeh... So, rembat la satu.. 


Ni la dia payung nya.. Harus warna pink okeyy.. Nasib baikk gambar pun comey jee.. 


Nak kasi nampak payung tu kecil, arissa mintak tolong dia ni jadi model.. Ngeh ngeh ngeh.. Takpee, asalkan terselah kekecilan payung tu... 


Tengok la, pemegang payung tu, muat2 dengan jari je.. Kikiki...

Okey laa . Tu je nak citee . Ni punn update guna ipad.. Huhu .. Susah la update guna laptop , wayar usb hilang .. 

Pelbagai Berita Gembira.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum.. Arissa kembali lagii.. Citer pasal kat langkawi tu lenkali laa arissa post ye.. (Cehh , macam laa orgg baca sangat kann) ... Okeyy , sekarang nk citer pasal , jeng jeng jeng... 

Hari Isnin bersamaan 21/10/2013... Masa kat dalam kelas, lepas abess latihan nyanyi untuk pasca upsr, ummi arissa ada tunjuk surat.. Ingatkan surat ape...rupa2nyaaa...

Surat tu ada bagitau yang arissa dianugerahkan menjadi Pelajar Terbaik Cemerlang Ujian Penilaian Kelas Kafa (UPKK) peringkat Dun Langkap.. waktu arissa darjah 5 tahun lepas, arissa mendapat 8A...ramai gak murid2 kelas arissa dapat 8A upkk..tapi alhamdulillah..arissa yang terbaik..

Hari sabtu ni nak gi masjid permaisuri, untuk terima anugerah tersebut...tak sabar2 lak rasanyaa...hehehe...almaklumlahhh...first time kotttt...

Dannn, semalamm, arissa dapat rezeki lagii, arissa menyertai pertandingan mewarna peringkat daerah, seramai 100 orangg rasanya menyertai...alhamdulillah jugakk, arissa dapat tempat pertama...syukur sangat2..



Ni hadiahnya... Nampak sket je kan...tapi kat dalam beg oren dalam hamper tu, mak aihhh, jenuh arissa nak keluarkan barang2 kat dalam beg tu, macam2 ada..



Bapak besar begnya.. Tangan arissa pun tak larat nak angkat wooo.. Waktu terima hadiah ni kat atas pentas... Adehh.. Penatt .. Dah laa pentasnya jauh , tapi tak terasa beratnya sangat sbb dahh menang kann... Ngeh ngeh ngeh...



Antara barang2 yang ada kat dalam beg ni... 



Ada sahibba.. Bagus laa diorang kasi hadiah ni.. Boleh lee arissa main waktu bosann...tapi masalahnya, nak main ngan sape la ye... Ohyee, tak ingat... Boleh main dengan nurin... Lupa lak..



Pastu ada fail tebal ni... Boleh guna nanti nak masuk sekolah ni... 

  

Pastu dapat pencil box...



Pastu dapat bekas ni lakk.. Mirip betul mcm tupperware kan.... Tapi hakikatnya bukan tupperware okayy... Jenama lainnn... Jenama hape ntah...



Pertandingan Mewarna Minggu Alam Sekitar Malaysia 2013...



Pastu dapat pensil warna...nak guna bila erkk pensil warna ni... Takpelaaa , mungkin lehh guna nanti skolahh menengah gakk nii... Tapi , gunaa ke ? Emm , biorr lee .. Kot2 ada wat folio ke hape ke kan..

Okeyy la... Setakat ni je la dulu .. Bye.. Assalamualaikum..